Lood is niet goed voor het milieu. Helemaal niet wanneer het achter blijft in het water. We zijn daarom al enkele jaren hard aan het werk om het loodvrij vissen te promoten. Zo verschijnen er steeds betere alternatieven voor lood en draagt ook Sportvisserij Nederland zijn steentje bij om steeds meer mensen bewust te maken. Wil ook jij je bijdrage leveren, dan kan dat door een bezoekje te brengen aan onze winkel. Hier kun je namelijk je lood omwisselen voor een loodvrij alternatief! 

 

30% minder lood in 2021

 

Dit initiatief komt van Sportvisserij (Oost)Nederland en is een samenwerking met WDODelta, hengelsportvereniging de Voorn Nieuwleusen, gemeente Ommen, Massier Diervoeders, De Beste Stek, Rix Hengelsport en natuurlijk Zunnebeld. Middels deze pilot willen we het loodgebruik in 2021 met maarliefst 30% reduceren. Het doel is om in 2027 helemaal loodvrij te zijn. 

 

Ruil je lood gratis in voor een loodvervanger

 

Wil jij meedoen aan deze actie, breng dan een bezoekje aan onze 'De Beste Stek in Ommen' of 'Zunnebeld in Zwolle'. Per persoon kun je (gratis) 3 stukken lood omruilen voor een loodvervanger*. Per persoon kun je 3 stukken lood omwisselen. Deze actie geldt nog tot 30 september 2021. 

Kom jij binnenkort nog bij ons in de winkel, zorg er dan voor dat je wat (oud) lood bij je hebt. De keuze bestaat uit drie soorten: steengewichten, gewichten van verzwaard beton en gewichten van staal. De gewichtsklassen zijn divers en gericht op zowel de visserij op karper als op de feeder visserij

 

* Deze actie is geldig zolang de voorraad strekt

 

Inruilactie loodvervangers

 

 

Zo kun ook jij kennis maken met de alternatieven van lood en je steentje bijdragen aan een beter milieu. Het ingeleverde lood wordt verzameld in een plexiglas zuil in de winkel. Sportvissers kunnen daarin ook overtollig lood deponeren.

 

Meer weten over deze actie? Klik hier en ontdek alles over de lood inruilactie