Vrijdag 18 oktober ontvingen wij in onze winkel 19 leerlingen van JenaXL (onderdeel van Thomas a kempis collega) voor een 'heuse' visles. Leerlingen konden zich hier van te voren voor opgeven. Na de nodige uitleg hebben we iedere student uitgerust met een dropshothengel en een handje vol kunstaas. Zo konden we met de hele groep de grachten in Zwolle onveilig maken. Op jacht naar baars, snoekbaars en misschien zelfs snoek!

 

Streetfishing is hip! Dit heeft een goede reden. Je bent lekker buiten en het kan vrijwel overal. Daarnaast is het een hele actieve bezigheid waarbij je in de meeste gevallen veel actie kunt verwachten. We kozen er dus voor om deze techniek toe te passen. Een aantal leerlingen kende het klappen van de zweep. Degene die nog nooit met een dropshothengel hadden vastgehouden, hielpen we om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen. 

 

Al snel werden de eerste vissen gevangen. Een aantal leuke baarzen (met een uitschieter van 33 centimeter) en snoekbaarzen tot 50 cm zagen de binnenkant van het net. Het was een topmiddag die mede mogelijk werd gemaakt door Lucky John. Zij verzorgde de hengels voor deze dag. De molens kregen we van Mitchell en de lijn werd gesponsord door spiderwire. Via SPRO kregen wij wat kunstaas om de uitrusting compleet te maken. 

 

Ben jij benieuwd hoe de leuke middag is verlopen? We hebben er een leuk filmpje van gemaakt. Geniet ervan!

 

 

Aan de leerlingen van JenaXL. Bedankt voor de leuke middag en graag tot de volgende keer!