Hengelsport speciaalzaak Zunnebeld Zwolle

Op 1 mei 1926 werd Zunnebeld in Zwolle opgericht door Doris Zunnebeld, de grootvader van de huidige eigenaar Henk Zunnebeld. In vroeger tijden bestond de handel uit postduiven, eieren, vogels en zaden. De winkeloppervlakte bedroeg slechts een bescheiden 25 vierkante meter.

 

Het personeel van Zunnebeld ZwolleSinds 1926 is er veel gebeurd. In 1954 verhuisde de dierenwinkel naar de overkant van de Van Karnebeekstraat, terwijl de aquariumwinkel op de oude plek bleef. Vervolgens werd in 1984 de aquariumafdeling flink vergroot naar 125 m2. In 1993 maakte de dierenwinkel een flinke sprong vooruit en verviervoudigde in grootte. Vijf jaar later, in 1998, maakte ook de aquariumwinkel de overstap naar de overzijde van de straat. De dierenwinkel werd nog eens ruim twee keer zo groot en kwam er ook een klein hoekje met hengelsport bij. In 2001 vond weer een ingrijpende verbouwing plaats en ging de winkelruimte naar maar liefst 800 m2. Vandaag de dag neemt hengelsport met zo’n 400 m2 een prominente plaats in onze winkel in.

 

Een dieren- en hengelspeciaalzaak van formaat

Je ziet het zelf, in de loop der tijd is de winkel uitgegroeid tot een dierenspeciaalzaak van formaat met een aquariumafdeling en een grote hengelsportafdeling. Niet alleen in oppervlakte, maar ook in naam is Zunnebeld de grootste dierenspeciaalzaak van de wijde regio. In bijna 90 jaar is er veel veranderd. Maar niet de vakkennis van de medewerkers en het persoonlijk advies dat je krijgt. Dat is nog steeds van een onverminderd hoog niveau. Niet zo vreemd dat klanten van heinde en verre naar Zunnebeld komen.

Of je nu voor onze dieren, onze aquaria of onze hengelsportartikelen komt, op iedere afdeling tref je gespecialiseerde vakmensen die je met plezier helpen en je vragen beantwoorden. 

Graag tot snel bij Zunnebeld, in onze winkel of in onze webshop!

 

Het Zunnebeld Team

Graag stellen we ons even aan je voor: het team van Zunnebeld. Stuk voor stuk enthousiaste liefhebbers van dieren, aquaria en hengelsport. Elk teamlid heeft natuurlijk zijn of haar eigen stokpaardjes. Een korte kennismaking.

Henk Zunnebeld (bij Zunnebeld sinds 1974)

Kleinzoon van de oprichter Doris Zunnebeld en tegenwoordig de drijvende kracht achter Zunnebelds Dierenspeciaalzaak. Henk is een echte dierenliefhebber en specialist op het gebied van vogels, knaagdieren, honden en katten.

Henk Zunnebeld | Stuur mij een e-mail
Henk Zunnebeld

Annette de Vries Zunnebeld (bij Zunnebeld sinds 1986)

Veel medewerkers van Zunnebeld werken al lange tijd in ons team. Zo ook Annette. Zij is onze specialiste op het gebied van honden, katten en knaagdieren.

Annette de Vries | Stuur mij een e-mail
Anette

Bernard Hofmeijer (bij Zunnebeld sinds 1991)

Bernard is al ruim vijfentwintig jaar vaste medewerker in het Zunnebeld-team. Bernard is naast dierenliefhebber een fervent sportvisser. Hij kan je alles vertellen over roof- en witvis en karpers. En natuurlijk ook over onze producten op het gebied van sportvissen.

Bernard Hofmeijer | Stuur mij een e-mail
Bernard Hofmeijer

Nico-Jan Kanis (bij Zunnebeld sinds 2011)

Nico-Jan is als een vis in het water op onze aquariumafdeling. Maar ook hengelsport rekent hij tot z’n liefhebberijen. Hij kan je alles over sportvissen (waaronder kapervissen) vertellen. Maar hij draait ook z’n hand niet om voor vragen op het gebied van knaagdieren, honden, katten en vogels.

Nico-Jan Kanis | Stuur mij een e-mail
Nico-Jan

Dennis Port (bij Zunnebeld sinds 2013)

Dennis is een sportvisser in hart en nieren. Wanneer hij niet aan het werk is, is hij te vinden aan de waterkant. Hij is een echte 'materiaalfreak' en kan je dus alles vertellen over de nieuwste producten op het gebied van karper-, wit- en roofvissen.

Dennis Port | Stuur mij een e-mail
Dennis Port

Koen Beenen (bij Zunnebeld sinds 2015)

Koen is een echte aquariumliefhebber. Heb jij een vraag over vissen, alg, de inrichting of het behandelen van vissen? Koen helpt je graag verder.

Koen Beenen | Stuur mij een e-mail
Koen Beenen 

Harco van den Berg (bij Zunnebeld sinds 2017)

Harco is een echte allrounder. Tijdens de koude maanden gaat hij het liefst achter de rovers aan. Gedurende de zomer vist hij het liefst op karper. Harco vist het liefst met het 'nieuwste van het nieuwste' en is dus goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebiedt van hengelsport.

Harco van den Berg | Stuur mij een e-mail
Harco van den Berg

Berry Adelerhof (bij Zunnebeld sinds 2020)

Berry is is verzot op karpervissen. Het liefst zit hij ieder weekend aan het water. Statisch vissen is écht zijn ding! Berry is op de hoogte van de laatste snufjes en kan niet wachten ze uit te proberen. Wil jij iets weten over karpervissen dan is Berry je man!

Berry Adelerhof | Stuur mij een e-mail
Berry Adelerhof

 

Roofvis Team Zunnebeld

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebiedt van snoek-, snoekbaars-, en baarvissen hebben wij een roofvisteam in het leven geroepen. Van softbaits tot hengels, van molens tot (gevlochten) lijnen. Deze topvissers adviseren ons in alle nieuwe producten die wij opnemen in ons assortiment. 

Gijs Westerhof (Roofvisteam)

Gijs Westerhof is 18 jaar en een fanatiek roofvisser uit Zwolle. Deze jonge hond is sinds kort team member van het Zunnebeld roofvisteam. Je zult hem dan ook met name voorbij zien komen op ons Instagramaccount. Je kan spectaculaire filmpjes van aanbeten, grote vissen en uitleg over allerlei vistechnieken verwachten. In principe kun je alles in de trant van roofvissen verwachten. Dus ben jij nou fan van vissen en volg je Zunnebeld nog niet? Volg dan zeker even onze instagram pagina en tag je vismaten! 

Gijs Westerhof

Chris Bloemert (Roofvisteam)

Chris is een visser in hart en nieren. Vanaf het moment dat Chris een zwemdiploma had was hij niet meer weg te slaan bij het water. Sinds 2000 vist hij samen met zijn vismaat Asjen Land mee met het NK Snoekbaarsvissen en wist deze prestigieuze prijs 4 jaar later in de wacht te slepen. Vanaf dit moment wist het koppel 7 keer in de top 3 te eindigen om vervolgens in 2018 er weer met de 1e prijs vandoor te gaan. Chris is gespecialiseerd in verticalen, pelagisch, dropshot, Carolina en werpend en cranken. Hij vist als sinds 1994 voor Zunnebeld en vist daarnaast ook voor merken als Westin, Garmin/Navionics, Lundboats.eu en Mercury.

Chris Bloemert

Michel Ligthart (Roofvisteam)

Net zoals iedere gezonde jongen was Michel als klein jongetje al te vinden aan de waterkant. Echter toen er 10 jaar geleden een visboot werd aangeschaft was het hek van de dam. Vanaf dat moment werden vele uren op het water doorgebracht. Wedstrijdvissen is iets waar ook Michels hart sneller van gaat kloppen. Samen met zijn vismaat Chris Bloemert wist hij de titel Nederlands kampioen snoekbaars vissen in de wacht te slepen. Van alle technieken om de roofvis te belagen is werpend vissen zijn favoriet!

Michel Ligthart

Jordi Giovanni Rakiman (Roofvisteam)

Wellicht dat je deze fanatieke roofvisser al eens bent tegen gekomen op youtube. Samen met zijn vismaat Lennard (zie hieronder) bevissen ze verschillende wateren in Nederland en verwennen ze ons op dit kanaal met mooie video's van hun avonturen. Zowel vanaf de kant, vanuit de boot als met een bellyboat weet Jordi altijd wel zijn visje te vangen. Hierbij past hij het liefst zo veel mogelijk verschillende technieken toe. Jordi heeft een voorliefde voor baars en snoekbaars en is hier dan ook écht goed in. Zelfs zo goed dat zowel hij als Lennard sinds 2018 ook voor Shimano vist. 

Jordi Giovanni Rakiman

Lennard Ringnalda (Roofvisteam)

Lennard kennen we allemaal van het populare Youtube kanaal JL Pike Busters NL. Lennard past in zijn visserij vrijwel alle technieken toe om rovers aan de schubben te komen. Van finesse visserij op baars, verticalen vanuit een belly boat op snoekbaars tot fireballen met een grote aasvis op snoek. Toch ligt zijn voorliefde bij baars. Deze kunnen voor hem niet groot genoeg zijn! Sinds 2016 vissen hij en zijn vismaat Jordi voor Team Zunnebeld.

Lennard Ringnalda

Hendry Vis (Roofvisteam)

Hendry Vis is een goede bekende in de roofvisserswereld. Samen met zijn vismaat Gerald wist hij twee keer het NKS (Nederlands Kampioenschap Snoekbaarvissen) te winnen. Sinds 2018 mogen beide heren zichzelf ook Europees kampioen roofvissen noemen door het winnen van Predatortour. Hendry is een échte bootvisser die het leuk vind om 'de puzzel' op te lossen. Werpend op snoek, verticalen op snoekbaars of twitchen op baars. Als Hendry zijn zinnen erop zet dan lukt het hem! 

Henry Vis

Gerald Vierhout (Roofvisteam)

Gerald vist al sinds jaar en dag samen met Hendry. Wedstrijden maar ook privé. Naast Zunnebeld worden beide vissers ook gesponsord door het merk Quantum. Gerald vind met name de afwisseling tussen de verschillende rovers (snoek, snoekbaars en baars) erg leuk. Het pelagic vissen in de nachtelijke uren is iets waar hij tegenwoordig veel tijd aan besteed. Hetzelfde geldt voor het werpend vissen op snoek. Gerald vist veel in competitieverband en heeft zichzelf hierin vaak bewezen. Welkom bij het roofvisteam van Zunnebeld Gerald!

Gerald Vierhout

Timo Oosterveen (Roofvisteam)

Timo is een roofvisser in hart en nieren. Zijn visserij is een beetje afhankelijk van het seizoen. Werpend op snoek, verticalen op een grote rivier op snoekbaars of pielen tussen de boten in haventjes. Dit jong talent doet geregeld mee aan verschillende streetfishing wedstrijden en heeft het afgelopen jaar in Sneek de prijs voor de grootste snoekbaars gewonnen. Timo is daarnaast ook prostaffer van het populaire merk Luck John en eigenaar van baarsvissen op facebook (6000+ leden).

Timo Oosterveen 

 

Witvis Team Zunnebeld

Om constant up-to-date te blijven over de nieuwste witvisproducten werken wij nauw samen met een elf koppig witvisteam. Feederen, vaste stokken, voer, dobbers of zoiets simpels als netten. Deze experts maak je niets wijs en helpen ons bij de keuzes van alle nieuwe producten op het gebiedt van witvissen.

Wim Stoel (Witvisteam)

-

Wim Stoel

Nico Oosterveen (Witvisteam)

Nico is een echte allrounder. Naast zijn witvisserij mag hij ook graag een hengeltje uitgooien op snoekbaars. Nico doet vanaf zijn 10e levensjaar al mee aan witviswedstrijden. Veelal individueel en later ook in koppelverband met zijn vader. Grote wedstrijden vist hij meestal met Wim Stoel waarmee hij al meer dan 20 jaar voor Zunnebeld vist. Samen wisten ze zich vaak in de prijzen te vissen. Het vissen met de vaste stok, feeder of match, hij is van alle markten thuis.

Nico Oosterveen

Gert Kamerhuis (Witvisteam)

Gert is een echte specialist op het gebiedt van feedervissen. Dit doet hij dan ook het liefst in snelstromende rivieren als zijn thuiswater de IJssel. Hij heeft een echte voorliefde voor snelheid, want snelle vissen als windes en voorns vangt hij het liefst. Gert heeft meerdere titels op zijn naam staan maar het winnen van de finale van de king of clubs in Ierland staat toch wel het mooiste op zijn CV. Gert is een échte verrijking voor het witvisteam van Zunnebeld.

Gert Kamerhuis

Rob Jansen (Witvisteam)

-

Rob Jansen

Roelof Koekoek (Witvisteam)

Roelof vist voor Van der Eynde, het Lasebo team en voor ons. Hij vist al meer dan 35 jaar wedstrijden. En dat zo'n 100 keer per jaar! Je kunt dus wel zeggen dat hij door de wol geverfd is. Hij wist zelfs een keer de Devebo troffee te winnen. Dit is een wedstrijd met 400 deelnemers! Een hele knappe prestatie Roelof! Momenteel richt hij zijn pijlers hoofdzakelijk op het vissen met de feeder wat hij ook met veel succes doet.

Roelof Koekoek

Arend Profijt (Witvisteam)

Arend is de teamcaptain van Marcel van den Eyde Lasebo. Hoewel hij in het verleden meestal met de vaste stok op pad ging pakt hij de laatste jaren vooral de feeder. Open wateren genieten zijn voorkeur en hij heeft zich toegelegd tot het vissen van wedstrijden. Het mag dan ook geen verrassing zijn dan Arend veel heeft gewonnen. Welkom bij team Zunnebeld Arend!

Arend Profijt

Ahmed Gokzen (Witvisteam)

Ahmed is een echte specialist op het gebiedt van feedervissen. Hij heeft al meer dan 15 jaar wedstrijdervaring en heeft al meerdere titels op zijn naam staan. Het liefst vist hij op de IJssel en het Ketelmeer. Een berg ervaring waar wij als Zunneld erg trots op zijn.

Ahmet 

Theo De Jong (Witvisteam)

Theo is de oprichter van het Zwolse witvisteam. Hij vist al sinds zijn 7e levensjaar op witvis en weet dus écht van de hoed en de rand. Henk zijn specialiteit ligt bij het witvissen en zijn motto is dan ook: 'alles moet zoveel mogelijk onder de slijm zitten. Dit is een teken dat je lekker hebt gevangen'. Zijn ambitie is om met dit witvisteam meer en vooral grotere wedstrijden te gaan vissen. Wij steunen je hierin Theo!

Theo de Jong

Marcel Assink (Witvisteam)

Marcel begon met vissen op een leeftijd van 6 jaar. Vanaf zijn 19e heeft hij 10 Jaar lang actief deelgenomen aan wedstrijden waarmee hij zich ook in de prijzen heeft gevist. Na een sabbatical heeft hij de draad weer opgepakt en is al weer ruim 3 jaar fanatiek aan het vissen. Door veel te trainen en mee te doen aan wedstrijden hoopt hij zichzelf in de kijkers te kunnen spelen. Marcel is een witvisser die het liefst vist op brasem.

Marcel Assink

Erik Paarhuis (Witvisteam)

Erik Paarhuis vist al meer dan 44 jaar, waarvan 38 jaar wedstrijden. Je kunt dus wel zeggen dat Erik door de wol geverfd is en weet waar hij over praat. Zijn voorkeur ligt bij het vissen met een vaste hengel en match hengel. De laatste 12 jaar is Erik druk bezig geweest met de topcompetitie dobber dragend. Dit deed hij zowel alleen als met mijn oude team uit Ommen. Erik heeft een indrukwekkend CV en we zijn daarom ook blij met zijn aanzigheid in ons team! 

Eric Paarhuis

Bert Kluinhaar (Witvisteam)

Bert is 59 lentes jong en vist sinds 2020 voor het witvisteam van Zunnebeld. Bert is een ras echte visser die het liefst iedere dag bezig is met zijn hobby. Hij is dan ook al sinds 1984 actief bezig met het wedstrijdvissen. Dit niet zonder resultaat. Meerdere keren wist hij er met de titel vandoor te gaan. De kroon op zijn visserij is dat ook zijn titel in 2017 aan het Harinxmakanaal. Hier werd hij Nederlands kampioen dobberdragend. Goed werk Bert!

Bert Kluinhaar 

E-MAILVOORDEEL
Mijn winkelwagen

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.